Retail Detail
Wednesday, 01 August 2012 17:45

Turkse LC Waikiki koestert grootse expansieplannen

Written by  Karin Bosteels (editorial office Belgium)
  • E-mail
Turkse LC Waikiki koestert grootse expansieplannen

Het Frans-Turkse kledingmerk LC Waikiki koestert grootse uitbreidingsplannen. Zowel in thuisland Turkije als in de regio errond wil het merk dat nu al ruim 400 winkels telt, er nog eens meer dan 200 verkooppunten bij.

Uitbreiding in en rond Turkije

Het merk wil al tegen eind dit jaar een omzet realiseren van 3,75 miljard Turkse lira (een slordige 1,7 miljard euro), zo meldt persagentschap Bloomberg op basis van een e-mailverklaring van het bedrijf. Om die omzetgroei van liefst 29% waar te maken, gaan de eigenaars voor de grote doorbraak buiten Turkije.

 

LC Waikiki heeft momenteel 36 vestigingen in het buitenland en wil dat getal opdrijven tot liefst 200. Daartoe heeft de retailer zijn oog laten vallen op nieuwe markten als Georgië, Saoedi-Arabië, Iran, Marokko en Azerbeidzjan.

 

Dat wil niet zeggen dat de grootste Turkse retailer in eigen land aan zijn plafond zou zitten: tegen 2015 wil LC Waikiki het aantal Turkse winkels hebben opgedreven van 373 nu naar 450. Het investeringsbedrag dat met de grootste plannen gemoeid is, werd niet bekendgemaakt.

 

Van oorsprong is LC Waikiki een Frans merk: het werd in 1985 opgericht door twee vrienden, vandaar de "LC" die staat voor "Les Copains".  Sinds 1997 is het merk in handen van de Turkse textielgroep Taha, die meteen na aankoop besloot om het merk volledig uit Frankrijk terug te trekken. In 2009 trok LC Waikiki opnieuw de Europese Unie binnen, met een eerste vestiging in Roemenië.

Banner
Banner
Copyright 2009-2014. Retail Detail BVBA. Alle rechten voorbehouden. Website: NILMEDIA.