Retail Detail
Wednesday, 28 December 2011 15:47

Auchan koopt de Hongaarse Cora's van Louis Delhaize

Written by  Maarten Reul (editorial office Belgium)
  • E-mail
Auchan koopt de Hongaarse Cora's van Louis Delhaize

Het Franse Auchan gaat de zeven Hongaarse Cora-hypermarkten overnemen van de Groupe Louis Delhaize. Als de Hongaarse mededingingsauthoriteiten de koop aanvaarden, zullen de hypermarkten in het eerste trimester van 2012 voor een onbekend bedrag van eigenaar wisselen.

 

De deal is een verrassing, aangezien de Hongaarse keten CBA al langer bekend had gemaakt zeer geïnteresseerd te zijn in de lokale activiteiten van de Belgische keten Louis Delhaize. Wat er met de 121 Match-vestigingen en de 73 Profi's moet gebeuren, is voorlopig nog niet geweten. CBA had die graag overgenomen om zo Tesco voorbij te steken als marktleider in Hongarije.

Geen interesse in Match en Profi

De woordvoerster  van Auchan Hongarije, Katalin Gillemot, liet weten dat "Auchan Hongarije uitsluitend met hypermarkten werkt, en dus niet geïnteresseerd is in de supermarkten van Profi en Match." De overgenomen Cora's zouden volgens hun plannen verdergaan als Auchan-hypermarkten en het personeel zou ook aan de slag kunnen blijven.

 

De CEO van Auchan Hongarije, Dominique Docoux, had eerder al laten weten dat een overname de enige manier was om nog te groeien in Hongarije na het verbod op nieuwe winkelcentra en hypermarkten, dat volgende week ingaat. In een interview liet hij eerder dit jaar al weten “de nieuwe wet te zullen respecteren”, maar “hypermarkten nog steeds een veelbelovend format te vinden.” Die woorden zette hij met deze transactie alvast kracht bij.

 

Actief sinds 1997

Cora opende haar eerste Hongaarse hypermarkt in 1997 en breidde uit tot een concern van drie hoofdstedelijke en vier “landelijke” vestigingen en 2700 werknemers. Auchan Hongarije daarentegen opende één jaar later zijn eerste vestiging, maar heeft intussen 12 hypermarkten, 5600 werknemers en een omzet van 224 miljard forint (816 miljoen euro).  

Banner
Banner
Banner
Copyright 2009-2014. Retail Detail BVBA. Alle rechten voorbehouden. Website: NILMEDIA.