Retail Detail

Food (Europa)

18 April 2013 |

Laagste Q1-omzetgroei voor Nestlé in vier jaar tijd

De Zwitserse voedingsreus Nestlé heeft zijn eerste kwartaal van 2013 afgesloten met een omzet van 21,9 miljard Zwitserse frank (of iets meer dan 18 miljard euro), een stijging met 5,4%. Zonder overnames en wisselkoersverschillen bedraagt de groei maar 4,3%: de laagste eerstekwartaalgroei sinds 2009.

18 April 2013 |

Carrefour in de plus dankzij Brazilië en... België

De Franse distributieketen Carrefour zag in het eerste kwartaal zijn omzet met 1,3% stijgen tot 20,83 miljard euro. Vooral de Braziliaanse activiteiten stijgen met stip, maar in Europa is België het enige lichtpunt.

17 April 2013 |

Tesco neemt drastische beslissingen en boekt groot verlies

De Britse retailreus Tesco neemt drastische maatregelen. Naast het al langer bestaande herstelplan ´building a better Tesco´ boekt de multinational forse afschrijvingen op vastgoed en goodwill. Hierdoor valt de winst voor belasting ruim de helft lager uit dan vorig jaar. Als de totale kosten van het vertrek uit de VS ook worden verrekend, blijft er van de jaarwinst nagenoeg niets meer over.

16 April 2013 |

Babyvoeding en groeilanden houden Danone op koers

Voedingsproducent Danone heeft in het eerste kwartaal van 2013 kunnen profiteren van de sterke vraag naar onder meer baby- en kinderzuivel in de groeilanden. Dat heeft de almaar dalende vraag naar de producten van de Franse zuivel- en waterreus in Europa kunnen compenseren.

12 April 2013 |

Servisch uitkoopbod Delhaize loopt vertraging op

De Belgische retailgroep Delhaize mag voorlopig de 16% aandelen die de Servische staat bezit in de keten C Market niet overnemen, omdat een onderzoek is opgestart naar de privatisering van de keten acht jaar geleden. Delhaize maakt geen deel uit van het onderzoek, maar de autoriteiten willen niet dat de overname het onderzoek belemmert.

10 April 2013 |

Albert Heijn vervangt Euro Shopper door AH Basic

Vanmorgen maakte het Nederlandse concern Ahold bekend dat het een nieuwe huismerklijn voor de onderkant van de markt introduceert: AH Basic. Dit merk zal in de loop van dit jaar geleidelijk aan Euro Shopper-huismerk (van inkoopalliantie AMS) vervangen bij alle Europese supermarkten van Ahold. Als reden voert het concern aan dat het niet volledig tevreden is over de prijs en de kwaliteit van het huidige Euro Shopper-aanbod.

10 April 2013 |

Bolletje belandt in Duitse handen

De Nederlandse beschuitenproducent Bolletje wordt overgenomen door zijn Duitse branchegenoot Borggreve. Die kan via de operatie zijn assortiment verruimen, maar ook Bolletje kan profiteren van de overname.

08 April 2013 |

Ikea haalt lasagne met elandvlees uit de rekken

Meubelwarenhuisketen Ikea heeft de lasagne met elandvlees uit de rekken van zijn ‘Swedish Food Market’ gehaald. In een lot dat in België werd onderzocht, bleek varkensvlees te zitten.

05 April 2013 |

Disney-man moet klanten Starbucks verwennen

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft Matthew Ryan aangesteld tot verantwoordelijke voor de wereldwijde strategie. Samen met Sharon Rothstein, die nieuw werd benoemd tot chief marketing officer, moet hij het merk meer vooraan krijgen in het voorkeurlijstje van de consument.

04 April 2013 |

Tesco's Clubcard TV strikt grote namen uit tv-wereld

Clubcard TV, het internetvideokanaal dat de Britse supermarktketen Tesco zijn zestien miljoen getrouwheidskaarthouders gratis aanbiedt, heeft een aantal grote productiehuizen uit de tv- en filmwereld binnengehaald.

«StartPrev12345678910NextEnd»
Page 1 of 14
Banner
Banner
Banner
Copyright 2009-2014. Retail Detail BVBA. Alle rechten voorbehouden. Website: NILMEDIA.