first
  
last
 
 
start
stop
Banner
Retail Detail
Saturday, 31 March 2012 17:34

Kwartaalverlies Groupon veel groter dan gedacht

Written by  Karin Bosteels (editorial office Belgium)
  • E-mail
Kwartaalverlies Groupon veel groter dan gedacht

De Amerikaanse groepsaanbiedingensite Groupon heeft in het laatste kwartaal van 2011 een verlies geleden van 65,4 miljoen dollar (50 miljoen euro). Daarmee is het verlies zomaar eventjes 22,6 miljoen dollar groter dan wat het bedrijf in februari nog bekendmaakte. Ook de omzet werd drastisch naar beneden herzien en komt nu uit op 492,2 miljoen dollar (376 miljoen euro).

Boekhoudkundig "zootje"

Meer verlies en minder omzet dan eerst gerapporteerd: Groupon zelf schrijft de tegenvallers toe aan kortingen op aanbiedingen die hoger zijn uitgevallen dan gedacht, onder meer ten gevolge van hogere terugbetalingen aan klanten. Groupon belooft namelijk een herstelbetaling als de klant niet tevreden is met de deal.

 

Tegelijk geeft het management toe dat er een "materiële zwakte" in het interne controlesysteem van de financiële rapportage zit. Daarmee lijkt Groupon - eindelijk - zijn critici gelijk te geven, die er al langer op hameren dat de boekhoudingsmethode van het bedrijf een zootje is.

 

Aandeel verliest 7%

Het management van Groupon blijft echter wel bij zijn verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2012: het bedrijf rekent op een omzet die ergens tussen de 390 en de 420 miljoen euro zal uitkomen. Toch kon dat nieuws niet beletten dat het aandeel in de nabeurshandel een klets van 7% om de oren kreeg.

 

De aandeelhouders hebben tot nu toe nog niet veel pret beleefd aan hun investering. Toen Groupon vorig jaar naar de beurs trok, haalden de aandelen die eerste dag 26,11 dollar. Intussen is de koers al gedaald tot 18,38 dollar.

Banner
Banner
Banner
Copyright 2009-2014. Retail Detail BVBA. Alle rechten voorbehouden. Website: NILMEDIA.